گفتگو با خانم ماهرخ فلاحی، كارآفرين برتر

اينجانب ماهرخ فلاحي در سال ١٣٢٢ خورشيدي در خانواده اهل علم و تحقيق در تهران متولد شدم.
در سن بيست سالگي موفق به اخذ مدرك ليسانس در رشته ادبيات زبان انگليسي از دانشگاه تهران شدم و به عنوان دبير به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمدم.
پس از چهار سال، بعد از گذراندن يك آزمون علمي، تخصصي سراسري بين دبيران رشته زبان و ادبيات انگليسي ايران در قالب يك هيات سه نفره جهت فراگيري دوره تخصصي آموزش و پرورش نابينايان و نيز گذراندن خط مخصوص بريل به كشور ايالات متحده امريكا و چند كشور اروپايي عازم شدم. پس از اتمام دوره به تهران مراجعه کردم و از سوي وزارت آموزش و پرورش به سمت رئيس موسسه آموزشي نابينايان كشور انتخاب شدم و همزمان با اين مسئوليت، موسسه فرهنگي شيخ الرئيس ابوعلي سينا را به همراه همسر و پدر تاسيس کرده و مشغول به كار شدم كه بعد از مدتي اين موسسه منحل شد. با این وجود، نا اميد نشدم با خلاقيت ذاتي، تلاش و كوششي كه خداوند به من عطا نموده بود تصميم گرفتم يك واحد خصوصي توليدي و اقتصادي راه اندازي كنم. به همین خاطر يك واحد ساختمان را كه حاصل يك عمر خدمت آموزشي من و همسرم بود فروختيم و باغچه ای يك هكتاري در حومه كرج خريداري كرديم كه امروزه پس از گذشت ٣١ سال به موسسه كشاورزي و دامپروري فلاحي شهرت دارد.
اين موسسه تعداد ٢٥٠ راس گاو اصيل هلشتاين، ١٥٠ هكتار مزرعه توليد گندم، ذرت و علوفه دامي و چندين هكتار باغ توليد سيب و گلابي ممتاز را در برمي گيرد.
اصلاح مداوم فنوتيپ و ژنوتيپ دام در موسسه كشاورزي و دامپروری فلاحی باعث شد كه در سه دوره متوالی جشنواره بهترين دام هاي اصيل هلشتاين ايران كه با حضور داوران و کارشناسان حرفه اي دام از كشور هاي امريكا و كانادا و آلمان صورت مي گرفت، موفق به احراز مقام اول و لوح تقدير و مدال هاي طلاي بهترين پرورش دهندگان گاو اصيل شيري شوم.
این موسسه همچنین موفق به کسب رتبه اول و مقام كارآفرين نمونه در سال ١٣٨٣از جشنواره شيخ بهايي دانشگاه صنعتي اصفهان شد.
ثمره زندگي من و همسرم، فريد فلاحي (داراي مدرك فوق ليسانس زبان و ادبيات انگليسي) و نيز اميد فلاحي (داراي مدرك دكتراي پزشكي) در سالهای بعدی به جمع هيات مديره اين موسسه توليدي پيوستند .
خانم فلاحي در ادامه گفتگو با گزارشگر مركز كارآفريني دانشگاه الزهرا بعد از معرفي خود اظهار داشتند تمام مراحل توليد، بازاريابي و خلاقيت و نوآوري با تلاش و زحمات بي وقفه بدست آمده اند.
ایشان ادامه دادند: ناآگاهي از توانمندي، تجمل گرايي، تنبلي و اعتماد به نفس پايين از مشكلات دانشجویان و سد راه پيشرفت و توسعه ايشان است.
خانم فلاحي ساده زيستي، پرتوقع نبودن و جديت در كار و تحصيل را به همه كساني كه مي خواهند آينده اي موفق داشته باشند، توصيه كردند و گفتند اگر دانشجويان ما قدم به قدم و با سرمايه هاي كم شروع به كار كنند و بدون وقفه به تلاش خود ادامه دهند، آينده اي روشن خواهند داشت. ایشان همينطور از مسئولين و مديران دانشگاه خواستند که از بانوان كارافرين و موفق به صورت مداوم برای سخنرانی در مورد چگونگي حرفه و کارآفرین شدنشان دعوت به عمل آوردند.
خانم فلاحي رمز موفقيت خود را مديريت صحيح زمان و ترك زندگي تشريفاتي دانستند.